CACH SVERIGE

CACH står for Campaign Against Canned Hunting. Vi arbetar med att öka allmänhetens medvetenhet runt s.k. 'canned hunting'. Ca 200 farmar i Sydafrika föder upp lejon for en inhemsk jaktindustri, 'canned hunts', där ca 8,000 lejon i fångenskap inväntar samma fruktansvärda öde - att bli skjutna i ett inhägnat område. Lejonen är tama och helt utan chans att fly. Denna blogg avslöjar sanningen bakom farmarna, och vittnar om hur 'cub petting', där turister kan komma och klappa lejonungar och posera med dem pa foto, är en del av denna industri. Bloggen tar upp volontärprojekt som vart år lurar unga människor världen över att komma och ta hand om lejonungar i tron om att det ar ett etiskt arbete som bidrar till naturvård och bibehållande av den vilda lejonstammen i Sydafrika. Verkligheten ar en helt annan - lejonungarna kommer som vuxna att säljas till privata jaktfarmar.

CACH Sverige rekommenderar: Kaliber på SR

Publicerad 2015-06-30 13:40:00 i Media,

"Volontärer tror att de räddar lejon - istället går de till troféjakt"
 
För ett par veckor sedan gjorde programmet Kaliber en djupdykning i ämnet canned hunting och vi i CACH var väldigt imponerade av att reportern Lena Pettersson tog upp inte bara jakten av lejon, men också hur turister flockar till Sydafrika för att klappa lejonungar, hur lejon skelett säljs till den asiatiska svarta marknaden, samt gjorde flertalet bra intervjuer, bland annat med volontär organisationen GoXplore. Kalibers program var en av anledningarna till att jag beslöt mig för att starta upp CACH Sverige, eftersom jag nu hoppas på att svenskar får upp ögonen för denna hemska industri och jag kände att ifall någon vill höra av sig till CACH så finns vi nu till hands att svara på frågor och ge råd. 
 
För er som inte läst artikeln eller hört programmet så kan ni hitta den här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/554254?programid=1316#
 
För er som vill läsa vidare om canned hunting, kan besöka CACHs hemsida:
http://www.cannedlion.org/issues.html
 
Foto: Lena Pettersson 
Source: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/554254?programid=1316#
 
 

Om

Min profilbild

Malena/CACH Sverige

Mitt namn är Malena. Jag är fotograf och har bott i Skottland i ca10år. Jag har representerat CACH i Storbritannien sedan juni 2014, i samband med att jag organiserade Global March for Lions - en internationell march mot jakten av tama lejon i Sydafrika. Läs mer: www.cannedlion.org/scotland Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela